Vi som tränar mycket vet att man inte alltid känner sig taggad eller på topp, kroppen är upp och ner, och ibland kan den behöva en liten kick för att vi ska få ut så mycket som möjligt av träningen. Och faktiskt så känns detta riktigt bra! Vi kan kalla det för ”pre workout inspiration”! Vill du veta mer? Då har du kommit rätt!

Bra känsla!

Vad är då detta? Inget komplicerat alls! Det handlar helt enkelt om att tillföra kroppen lite energi innan träningspasset – den energi som kroppen kan behöva för att lättare utföra det vi ber den om. Mentalt är det också uppiggande, och eftersom vårt mindset är en betydande del av träningsinspirationen så är det viktigt hur vi känner oss. Det är viktigare än man kan tro att ”känna sig” bra.

Extra energi av Pre Workout inspiration

Så vad är det för energi som jag ska ta innan träningen? Svaret på denna fråga kan vara väldigt individuellt. Jag vet människor som tar en kopp kaffe för att koffeinet kortsiktigt piggar upp, medan det finns andra som noggrant väljer mellan de kosttillskott som finns. Man kan också tillföra något mer långsiktigt, det vill säga energi som inte enbart håller under ett träningspass utan energi som räcker hela dagen.

Om du vill ha en boost under träningspasset fungerar det koffeinbaserade kosttillskottet Pre Work alldeles utmärkt. Du dricker detta cirka 30 min före din aktivitet. För en mer långlivad effekt kan du t ex löpande tillföra kreatin i din kost.

Slutligen, är en väl balanserad och hälsosam kost alltid det viktigaste. Det är när kroppen ska utföra prestationer av olika slag som vi kan tillföra det som vi behöver och som kroppen förbrukar. En stillasittande person förbrukar inte lika mycket som en som tränar, och grundregeln är alltid att tillföra det som motsvarar behovet (vilket varierar mellan människor).

När det gäller ”pre work out-inspiration” säger jag bara: Ha kul med dessa kosttillskott och känn den helt underbara känslan när du kan träna och vara fylld av energi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *